home

Fleninge

Villaområde

Anslutning av ditt område till Öresundskraft Stadsnät pågår

Senast uppdaterad: 6 juli 09:19
Just nu jobbar vi för fullt med att förbereda anslutning av området till Öresundskraft Stadsnät. Vi kommer löpande uppdatera den här sidan med aktuell information om hur arbetet fortlöper.
familj_uppkopplad
Följande händer under utbyggnaden av stadsnätet i ditt område:
1. Inledningsvis börjar schaktarbetet i gatorna, trottoarerna eller grönområden.
2. I nästa steg blir du kontaktad av vår utvalda entreprenör för planering av var fiberkabeln ska tas in i din fastighet.
3. Därefter grävs kabeln in till överenskommen plats vid din fasad.
4. Slutligen kontaktas du för att planera in en tidpunkt när installationen inne i huset kan göras. Då dras fiberkabeln in i huset, CPE:n (switchen) monteras och kopplas in. Därmed är installationen klar.
Att tänka på: Din fastighet ansluts med fiberkabel från den sida av tomten där schakten går. Det innebär generellt att det är i fasaden som vetter mot schakten som fiberkabeln ska tas in genom. Redan nu kan du fundera over var du vill placera CPE:n. Tänk på att den behöver ström (230 V). I anslutningen ingår att CPE:n monteras i nära anslutning till håltagningen där fiberkabeln tas in i din villa. Vill du ha CPE:n på annan plats, exempelvis på andra sidan huset, eller på ovanvåningen, så kan vår entreprenör lösa det, men det ingår inte i anslutningspriset.
   
Vår entreprenör kommer givetvis vara behjälplig och kan ge råd om du har frågor gällande placering och installation.
Har du ännu inte beställt? Kontakta vår kundservice för information om möjlighet att beställa till kampanjpris. Se nedan för kontaktuppgifter till Öresundskrafts kundservice.
Vill du ändå vänta kan du naturligtvis även ansluta dig senare. Då betalar du ordinarie pris som i dagsläget är 21 990 kronor och då ingår fiber fram till tomtgränsen samt installation av switch. Kostnaden för grävning på tomt, dragning av kabelrör samt håltagning i huskroppen står du då själv för.
Har du andra frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice:
042-490 32 00 eller stadsnat@oresundskraft.se
TypVillaområde
Adresser68
gray Intresse 5 st 7%
gray Beställning 41 st 60%
#inlineditbutton