Öppet Stadsnät för företag

Stadsnät finns till för så väl stora som små företag och erbjuder allt från enklare tjänster till avancerade kommunikationslösningar.
Öresundskraft Stadsnät är ett öppet nät där olika tjänsteleverantörer konkurrerar på lika villkor. Därför utvecklas tjänsterna hela tiden och priserna hålls låga jämfört med liknande kommunikationslösningar. Det finns ungefär 150 stadsnät runt om i Sverige idag som arbetar efter samma affärsmodell. En anslutning till stadsnätet ger företag tillgång till en rad kommunikationslösningar, tjänster och tjänsteleverantörer. Du kan få olika varianter av internet med hastigheter upp till 100 Mbit/s. Du kan också anpassa servicegraden och välja den typ av bandbreddsgaranti som passar just ditt företag.
Dessutom finns en rad intressanta alternativ att ta ställning till oavsett om företaget är litet eller stort, till exempel obegränsat antal IP-adresser, IP-telefoni-växelsystem, serverlösningar, hosting och uthyrning av kompletta IT-arbetsplatser. Besparingsmöjligheterna är stora, utbudet växer varje dag och utrymmet för kreativa affärslösningar är stort.
Öresundskraft övervakar nätet dygnet runt alla dagar om året för att säkerställa att förbindelser och tjänster fungerar som de ska. Stommen i stadsnätet (s k backbone-nät) är byggt redundant vilket innebär extra hög säkerhet eftersom signalen kan ta en annan väg vid ett eventuellt avbrott.

Affärsmöjligheter

Via stadsnätet kan du också utveckla dina egna affärsmöjligheter, kanske har du en tjänst du vill leverera? Kontakta oss om du är intresserad av att hyra svartfiber eller om du vill ha egen kapacitet.

Är du fastighetsägare?

Om du äger den fastigheten företaget drivs i gör du bara en intresseanmälan via våra säljare, så hör vi av oss och berättar mer. Du kan även läsa mer om hur en stadsnätsanslutning går till under Fastighetsägare i menyn.

Hyr du lokal?

Om du hyr dina lokaler bör du kontakta din fastighetsägare för att se till att fastigheten ansluts.

Är din lokal redan ansluten?

Om din lokal redan är ansluten till Stadsnätet är det bara att beställa tjänst i länken till höger.
Link to support #inlineditbutton